Administrarea unei combinații specializate de vitamine și minerale poate ajuta diabeticii și familiile lor să aibă o viață mai ușoară!

De obicei, persoanele cu diabet nu au un aport suficient de micronutrienți. O serie de cercetări realizate în Germania arată că dietele pacienților cu diabet de tip 2 prezintă deficiențe în până la 22 de nutrienți evaluați. Și mai grav este faptul că 97% dintre pacienții cu diabet nu obțin din dietă trei din cei șapte nutrienți în dozele recomandate.

O gamă largă de vitamine și minerale afectează metabolismul glucozei și funcția insulinei. Astfel, aportul zilnic de vitamine și minerale este deosebit de important pentru persoanele care suferă de diabet și prediabet.

Cel mai bun supliment complex trebuie să ofere nutrienții care să umple lacunele nutritive ale persoanelor cu diabet și să aducă și un aport de nutrienți care să îmbunătățească starea de sănătate a persoanelor cu diabet și prediabet.

Nutrienții cu cel mai mare impact terapeutic, conform cercetărilor realizate, sunt:

  • Acidul afla lipoic (ALA) – un antioxidant versatil, puternic, asemănător unei vitamine; poate ajuta în gestionarea neuropatiei diabetice și poate reduce durerea aferentă daunelor cauzate de radicalii liberi. Regenerează alți antioxidanți, direct sau indirect, precum vitaminele E și C, coenzima Q10 și glutationa, reducând numărul radicalilor liberi și consolidând rețeaua de antioxidanți pentru a proteja împotriva complicațiilor asociate cu stresul oxidativ precum polineuropatia. De asemenea, unele studii arată că acidul alfa lipoic scade rezistența la insulină și ajută la controlul glicemiei.
  • Luteina, un alt antioxidant care pare să prevină daunele cauzate de radicalii liberi în maculă și retină. Studiile arată îmbunătățiri ale vederii în urma suplimentării aportului de luteină în cazul pacienților cu degenerare maculară sau cataractă. Pacienții cu diabet au un risc mai ridicat de dezvoltare a degenerării maculare și a cataractelor.
  • Cromul, cunoscut sub numele de picolinat de crom, este un mineral esențial – în cazul persoanelor cu diabet de tip 2, aportul regulat de crom reduce glicemia, insulina și hemoglobina A1c, cât și simptomele comune ale diabetului precum sete excesivă, urinare frecventă și oboseală. De asemenea, reduce rezistența la insulină în cazul pacienților cu diabet și prediabet.
  • Magneziul este un alt mineral deosebit de important pentru funcționarea corectă a insulinei. Într-un studiu realizat pe pacienți normoponderali în vârstă, suplimentul de magneziu a îmbunătățit răspunsul la insulină și acțiunea acesteia, precum și gestiunea glucozei.
  • Alți antioxidanți, precum vitaminele C și E – antioxidanții funcționează mai bune împreună, în rețea, decât individual. Vitamina C este principalul antioxidant solubil în apă al organismului, iar vitamina E este principalul antioxidant solubil în grăsime al acestuia. În plus, vitamina C elimină o parte din glucoză din sistem. Vitamina E reduce nivelul glicemiei și îmbunătățește activitatea insulinei în cazul pacienților cu diabet de tip 2.

În combinație cu o dietă sănătoasă și suficient exercițiu fizic, suplimentele alimentare pot juca un rol important într-o viață sănătoasă a pacienților cu diabet de tip 1 și 2. O persoană cu diabet are mai multă nevoie de anumiți nutrienți. Studiile clinice arată cu suplimentarea nutrienților cheie pot îmbunătăți controlul glicemiei și pot preveni sau reduce dezvoltarea principalelor complicații aferente diabetului. În plus, s-a dovedit că administrarea unei multivitamine și a unui supliment de minerale îmbunătățește imunitatea și reduce infecțiile în cazul diabeticilor.

Suplimentele alimentare își propun să suplimenteze alimentația, pentru a garanta aportul adecvat de substanțe necesare menținerii unei bune stări de sănătate și normalizării funcțiilor organismului.

[1] Manualul William de endocrinologie, http://www.medicalnewstoday.com/info/diabetes/
[2] http://www.diabetesincontrol.com/tools/64-feature-writer-article/2865&Itemid=8
[3] http://www.diabetes.co.uk/vitamins-supplements.html
[4] http://www.wholefoodsmagazine.com/supplements/features/diabetes-nutrition-and-your-shoppers


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sendoinf/favio.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399