Rețetă prânz – plăcinta ciobanului (shepherd’s pie) (2 porții)

Rețetă prânz - plăcinta ciobanului (shepherd’s pie) (2 porții)Ingrediente

  • 350 g cartofi roșii
  • 1 lingură de ulei de canola
  • 1/8 linguriță de sare grunjoasă
  • 1/8 linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 1 cană de ceapă tocată
  • 1 cană de morcovi rași
  • 1 cană de supă de pui fără grăsimi și fără sodiu
  • 250 de grame de carne de miel fără grăsime tăiată cuburi
  • 1 lingură de usturoi tocat
  • 1 linguriță de faină de grâu integral
  • 2 lingurițe de sos de roșii fără sare
  • 2 linguri de rozmarin tocat
  • 1 lingurița de sos Worcestershire
  • ¼ cană de brânză tocată Cheddar cu conținut redus de grăsime
  1. Încălzește cuptorul.
  2. Spală bine cartofii fără să îi cureți și taie-i în felii de grosimea unui deget.
  3. Așează-i într-o tigaie încăpătoare, termorezistentă, dintr-un material care nu se lipește.
  4. Acoperă-i cu apă, pune capacul și lasă-i pe foc aprox. 15 minute, până când cartofii se înmoaie.
  5. Amestecă și pasează cartofii, amestecă-i cu uleiul, sarea și piperul, iar apoi dă-i deoparte.
  6. În aceeași tigaie, călește și apoi fierbe ceapa, morcovii și o lingură de supă de pui la foc mediu pentru 5 minute, până când ceapa capătă o culoare aurie. Mai adaugă supă de pui dacă tigaia se usucă prea mult.
  7. Completează cu carnea de miel și cu usturoi și mai lasă-le pe foc încă 5 minute.
  8. Presară făina, toarnă supa de pui rămasă, sosul de roșii și rozmarinul.
  9. Fierbe pentru încă 2-3 minute până când sosul se îngroașă.
  10. Adaugă și sosul Worcestershire și așază cartofii și brânza pe deasupra.
  11. Mai lasă tigaia pe foc pentru încă 2-3 minute până se topește brânza.
  12. Împarte conținutul în două farfurii și servește-l alături de o persoană apropiată.