Rețetă mic dejun – brioșe de morcovi (12 bucăți)

Rețetă mic dejun - brioșe de morcovi (12 bucăți)

Ingrediente

  • 2 căni de ameste de praf de copt fără gluten și făină pentru diabet
  • 1 linguriță de sare grunjoasă
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • ¼ linguriță de nucșoară măcinată
  • 2 ouă bătute
  • ½ cană de sirop de agave
  • ½ suc de mere neîndulcit (îl poți obține cu ajutorul storcătorului)
  • ¼ cană de ulei de canola
  • 1 linguriță de apă
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 cană de morcovi rași
  1.       Încălzește cuptorul la 350 de grade.
  2.     Toarnă praful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara într-un vas încăpător, amestecându-le cu o lingură.
  3.       Într-un bol separat, bate ouăle împreună cu siropul de agave, sucul de morcovi, uleiul, apa și esența de vanilie.
  4.       Amestecă într-un al treilea vas cele două compoziții alături de morcovii rași fără ca acestea să se omogenizeze complet.
  5.       Umple formele de brioșe cu compoziția și lasă totul la cuptor pentru 20-25 de minute (folosește o scobitoare pentru a verifica dacă sunt gata).
  6.      Le poți servi alături de ceaiul sau cafeaua de dimineață.