Rețetă cină – salată cu varză kale și quinoa (2 porții)

Rețetă cină - salată cu varză kale și quinoa (2 porții)

Ingrediente:

  • 1 cană de boabe de quinoa
  • ½ cană cu apă
  • ¼ cană cu oțet balsamic
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de pătrunjel prospăt tocat
  • ½ linguriță de sare (opțional)
  • ¼ linguriță de piper negru măcinat
  • ¼ cană de ulei extra-virgin de măsline
  • 4 căni de frunze de kale tocate
  • ¼ cană de merișoare uscate
  • 2 linguri de semințe de floarea soarelui
  • 100 de grame de brânză feta cu conținut scăzut de grăsime
  1. Clătește boabele de quinoa folosind o strecurătoare.
  2. Amestecă boabele cu apa și pune-le la fiert într-o cratiță pentru 15 minute până când apa se evaporă complet.
  3. Închide focul și lasă capacul să acopere cratița pentru încă 10 minute, iar apoi scoate quinoa pentru a se răci.
  4. Într-un vas încăpător amestecă oțetul, usturoiul, muștarul, mierea, pătrunjelul, sarea și piperul.
  5. Adaugă treptat uleiul pentru a omogeniza toate ingredientele.
  6. După ce se obține un dressing
  7. Adaugă frunzele de kale, merișoarele, semințele de floarea soarelui, brânza feta și quinoa răcită.