10 alimente care scad glicemia şi previn apariţia diabetului

În zilele noastre, obiceiurile alimentare proaste, mediul de lucru stresant, agitaţia din jur şi lipsa activităţilor fizice regulate îşi pun amprenta foarte rapid asupra organismului nostru şi, din această cauză, au devenit principalii factori care ne influenţează sănătatea. Toate aceste lucruri duc la creşterea glicemiei (nivelul glucozei din sânge) şi, în timp, la apariţia diabetului

Glicemia scăzută – Care sunt cauzele şi simptomele acestei afecţiuni

În limbaj popular, valorile scăzute ale nivelului de glucoză din sânge sunt denumite “glicemie mică”, însă termenul folosit de cei mai mulţi medici specialişti pe plan internaţional este “hipoglicemie”. Pe scurt, acest fenomen reprezintă un semnal de alarmă pentru faptul că nivelul zaharurilor din sânge a scăzut prea mult, iar glucoza nu mai poate furniza

Glicemia mare – simptome, cauze, metode de tratament

Glicemia mare (sau “hiperglicemia”, cum mai e numită) este caracterizată prin creşterea glucozei din sânge peste valorile normale şi este o stare trecătoare sau de lungă durată. În general, intră în categoria glicemiei crescute valorile à jeun (adică dimineaţa, pe nemâncate) care depășesc nivelul de 120 mg/dl (=g/L) (sau, în sistem internațional 6,7 mmol/L) glucoză în sânge. Acestea sunt

Care sunt valorile normale ale glicemiei şi cum pot fi măsurate

Glicemia este determinată de valorile glucozei, aceasta fiind cea mai importantă sursă de energie pentru organism, deoarece susţine activitatea celulară şi este necesară pentru desfăşurarea activităţilor de zi cu zi. Glucoza se găseşte în mod natural în corp şi este unul dintre principalele zaharuri prezente în sânge. Cei doi hormoni care reglează în mod direct